top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverBoer Peter

Hoe oud worden onze koeien?

Ons melkveebedrijf is niet te vergelijken met een bedrijf  waarbij dieren speciaal voor het vlees gefokt worden. Daarom kunnen we eigenlijk niet echt spreken over een gemiddelde leeftijd omdat bij elke koe, dat zijn er nu een paar geweest, een ander verhaal hangt. Onze hoofdfunctie van het bedrijf is op een natuurbasis koeien melken. De koeien worden voor 90% gevoerd met gras van landgoed Haarzuilens. Onze veestapel bestaat uit wel tien verschillende koeienrassen. Van de hoog-productieve Holstein tot de dubbeldoelrassen zoals Fleckvieh of een Blaarkop. Wij streven naar een zo lang mogelijke leeftijd van onze dieren. Een melkkoe leeft bij ons gemiddeld zeven tot acht jaar. Een stier wordt bij ons 5 tot 6 jaar. Hij gaat dan weg omdat hij gevaarlijk wordt. De koeien die wij aanbieden voor de vleespakketten zijn koeien die niet meer als hoofdfunctie “melkvee” gehouden kunnen worden. Dit zijn de koeien, waarvan we niet meer kunnen vragen om melk te geven. Die koeien houden we dan nog een jaar lang bij ons op het bedrijf om tot rust te komen en mooi vlees te ontwikkelen. De gemiddelde leeftijd is tussen de 7 en 8 jaar. Het kan ook voorkomen dat een koe geen kalf meer kan krijgen ondanks dat ze aan lange tijd bij onze stier heeft gelopen. Deze koeien zijn over het algemeen wat jonger, maar minimaal 5 jaar.


4.145 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1件のコメント


Raymondd1516
Raymondd1516
2023年1月13日

Ofwel je wordt 6/7 jaar lang ieder jaar verkracht, vervolgens wordt ieder jaar je kind afgenomen. 7 jaar lang keer op keer trauma verwerken om vervolgens een jaar je stress uit je lijf te mogen zitten om vervolgens op jonge leeftijd je strot doorgesneden te krijgen voor een hamburger, terwijl je tot wel 20 jaar had kunnen leven. Nou top man, bedankt!


Snap dat het voor jou ook niet te financieren valt, maar had mij dan niet in het leven geroepen en had lekker aardappels of graan verbouwt.

いいね!
bottom of page