top of page

Wie is boer Peter?

IMG_20200522_194555.jpg

Hallo, ik ben Peter van Rossum en zet onze boerderij als derde generatie voort in Haarzuilens. Op ons kleinschalige melkveebedrijf melk ik 65 koeien en de kalfjes die geboren worden, fok ik weer op voor vernieuwing in mijn eigen bedrijf. Met veel passie werk ik alle seizoenen in mijn vertrouwde omgeving rondom ons dorp ‘de Haar’ om zo lokaal en natuurlijk mogelijk te produceren.

 

Zo winnen wij ons gras van eigen land en het landgoed Haarzuilens in samenwerking met Natuurmonumenten. Gras vormt dan ook 90% van het rantsoen van onze koeien. De overige 10% is krachtvoer dat gevoerd wordt tijdens het melken. Hierdoor past een dubbeldoelkoe het best bij mijn bedrijfsvoering. De natuurlijke manier van melk produceren uit gras biedt de koe de mogelijkheid in de loop der jaren reserves op te bouwen om zo ook nog een lekker stukje vlees te geven. 

Wat doen wij nog meer?


Deelnemer Haarse zon

Wij denken: “groene stroom = groene omgeving”. Voor onszelf, en voor alle toekomstige bewoners en bezoekers van ons mooie dorp Haarzuilens. Wij zijn ervan overtuigd dat een energieneutraal dorp een haalbaar doel is, en wij willen ons daarvoor inzetten. Wie droomt er niet van Haarse Zon? Lees meer hierover op https://www.haarsezon.nl/.


Samenwerking met natuurmonumenten voor het beheer van het landgoed Haarzuilens

Met mijn bedrijf wil ik bijdragen aan een leefbaar natuurgebied met behoud van biodiversiteit. Dit doe ik in samenwerking met natuurmonumenten. Lees meer hierover op https://www.natuurmonumenten.nl/

 

bottom of page